Ретро музей Варна

Ако сте почитатели на историята, непременно трябва да посетите Ретро музея във Варна. Това е уникално заведение за Варненския регион и България. Открит е на 1 май 2015 г. Експонатите обхващат една много специфична епоха от българската история, когато комунистическата партия управлява държавата в периода след Втората световна война – 1944-1989 г.

Могат да се видят различни предмети, включително артефакти като козметика, домакински вещи, цигари.

Има колекция от восъчни фигури на известни личности от този период, като кубинския лидер Фидел Кастро, българския президент Тодор Живков, певци и артисти като Тодор Колев, Георги Парцалек, Емил Димитров и др. Редица от над 50 автомобила от източния блок, като „Лада“, „Волга“, „Москвич“, „Вартбург“. „Trabant“ и др. Официалният автомобил на Политбюро на Комунистическата партия, „Чайка ГАЗ-13“, също е изложен като перла в короната на луксозните автомобили от онази епоха.

Един от най-добрите начини да съчетаете пазаруването и разглеждането на забележителности е да използвате нашите достъпни автомобили под наем.

посещение на ретро музея във Варна с кола под наем
Ретро музей Варна прокат avtomobilei
ретро музей прокат автомобилей варна


Музеят е разположен на нивото на паркинга в Гранд мол Варна, който разполага с обществен транспорт наоколо и многоетажен паркинг. И въпреки че не можете да наемете кола под наем като описаните по-горе, можете лесно да наемете кола във Варна чрез My Rent a Car с точка на взимане от летище Варна, центъра на Варна, Златни пясъци, Св.Константин и Елена, Слънчев ден или други точки във Варна.

© Myrentacarbg.com all rights reserved 2022
This site uses cookies. By continuing to browse you accept their use. Further Information