Зоологическа градина Варна

Варненската зоологическа градина е любимо място на варненци и гостите на града от Златни пясъци или Св.Св. Константин и Елена на посещение. Зоологическата градина е основана през 1961 г. след тригодишен строителен проект, създаден от архитект Бистра Маркова и К. Каракашев.

Зоологическата градина е разположена в сърцето на Морската градина, а в непосредствена близост до нея се намират Делфинариумът и Музеят на природните науки. Първите обитатели на зоопарка са мечката Максим и благородният елен Лонгоз. Първият е подарък от моряците от ескадрения миноносец „Г. Димитров“ през 1956 г. Понастоящем зоологическата градина заема 23 хектара. В зоологическата градина има над 60 различни вида животни. Броят на самите животни е около 400. Варненският зоопарк е доста богат на растителност, красиво оформени тревни площи и езера, които са дом на много водни птици.

изображение на зоологическата градина във Варна
Зоологическа градина Варна

Докато хората все повече губят връзка с природата, в зоологическата градина могат лесно да се свържат отново с любимите си животни. Освен че е място за отдих и атракция за деца и възрастни, той играе роля в опазването на местни и екзотични животни, включително застрашени видове.

До зоологическата градина може да се стигне не само пеша, но и с кола под наем, градски транспорт, такси и др. Ако искате да посетите Варненския зоопарк, можете да се възползвате от услугата My Rent a Car и да посетите парка, като вземете автомобил по ваш избор от летище Варна, центъра на Варна, Златни пясъци, Св.Константин и Елена, Слънчев ден или други точки във Варна.

© Myrentacarbg.com all rights reserved 2022
This site uses cookies. By continuing to browse you accept their use. Further Information